SATKOF'dan Gazi ve Şehit Ailelerine Sağlıkta Büyük Destek Geldi

(SATKOF) ve (TÜGSAD) Arasında İmzalanan Protokol Kapsamında, Dr. Aydemir Tarafından Geliştirilen “Sesle Hastalık Tespit Eden Yapay Zekâ Programı”, SATKOF ve Üye Derneklerin Kullanımına Sunuldu.

Sağlık Yayın: 08 Eylül 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 08.09.2025 15:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
98 okunma
Google News

Prof. Dr. Aysun Bay’dan Yapay Zekâ ile Gaziler ve Şehit Ailelerine Sağlıkta Büyük Destek

Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, Tüm Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri (TÜGSAD) Başkanı ve aynı zamanda SATKOF üyesi Savunma Sanayi Derneği Başkanı Gazi Sayın Murat Karakoca ile Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarından Dr. Oğuzhan Aydemir arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, Dr. Aydemir tarafından geliştirilen “Sesle Hastalık Tespit Eden Yapay Zekâ Programı”, SATKOF ve üye derneklerin kullanımına sunuldu.

Bu iş birliğiyle, TÜGSAD Derneği’nin PRODES Projesi kapsamında, Ankara Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından da onaylanan *“GAZİM Projesi”*ne entegre edilerek, gazilerimiz ve şehit ailelerimizin bu programa herhangi bir bedel ödemeksizin erişebilmeleri sağlanacak.

SATKOF Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, imza töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz için böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmekten onur duyuyoruz. Yapay zekâ teknolojilerini toplumsal faydaya dönüştürmek ve sağlıkta erişimi artırmak bizler için büyük bir gurur kaynağıdır.”

 

Bu üçlü iş birliği, hem sağlık teknolojilerinin sosyal faydaya dönüşmesi hem de gazilerimiz ve şehit ailelerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesi açısından tarihi bir adım olarak değerlendiriliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.