Saray Mahallesi Projesi Ekim'de Teslim Tamamlanacak

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Battalgazi ilçesi Saray Mahallesi’nde devam eden projenin son aşamasına geldiğini açıkladı.

Siyaset Yayın: 28 Ağustos 2026 - Cuma - Güncelleme: 28.08.2026 12:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
24 okunma
Google News

Babacan: “Şehrin tam merkezinde, çok özel konsept bir proje yapıldı”

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Battalgazi ilçesi Saray Mahallesi’nde devam eden projenin son aşamasına geldiğini açıkladı.

Babacan, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İlçe Başkanı Basri Kahveci, mahalle muhtarı, il ve ilçe teşkilatı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yöneticileri ve Malatya Büyükşehir Belediyesi yöneticileriyle Saray Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek projenin son durumuna ilişkin kapsamlı bir toplantı yaptıklarını belirtti.

Babacan: “Ekim ayında tüm teslimatlar tamamlanmış olacak”

Babacan, 15 Şubat 2024’te ihalesi yapılan projeyi ilk andan itibaren takip ettiklerini, Saray Mahallesi’ne son olarak 14 Ekim 2025’te geldiklerini aktardı.

 

Projenin geldiği aşamaya ilişkin değerlendirmesinde Babacan, “Bugün ise projenin artık son aşamasına geldik. Teslimatların büyük bölümü tamamlandı, Ekim ayında tüm teslimatlar; iş yerleri, konutlar, ofisler, yollar, peyzaj her şeyiyle tamamlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Babacan: “Projenin artık son aşamasına geldik” 583 konut, 257 ofis

Babacan’ın açıklamasına göre proje kapsamında 583 konut, 257 ofis, 380 dükkân ve 969 araçlık otopark bulunuyor. Toplam 24 bloktan oluşan projenin Saray Mahallesi’ne yeni bir merkez kazandırması hedefleniyor.

 

Babacan, projenin şehrin merkezinde hayata geçirildiğini belirterek, “Şehrin tam merkezinde, çok özel konsept bir proje yapıldı.” dedi.

Projenin Saray Mahallesi ve Battalgazi’nin yanı sıra Malatya’ya modern ve güvenli bir yaşam alanı sunacağını ifade eden Babacan, “Saray Mahallemize, Battalgazi’mize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Babacan’ın verdiği bilgiye göre teslimatların büyük bölümü tamamlanırken, iş yerleri, konutlar, ofisler, yollar ve peyzaj dahil tüm teslimatların ekim ayında tamamlanması planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.