Malatya Valiliği Aykırı Kiralama Yapan Hak Sahiplerini Uyardı

Malatya Valiliği, 6 Şubat depremleri sonrası Yeşilyurt Sanayi Alanı’nda inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilen işyerlerine ilişkin önemli bir basın açıklaması yaptı.

Gündem Yayın: 28 Ocak 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 28.01.2026 18:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
60 okunma
Google News

Malatya Valiliği’nden Yeşilyurt Sanayi Sitesi İçin Uyarı

Malatya Valiliği, 6 Şubat depremleri sonrası Yeşilyurt Sanayi Alanı’nda inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilen işyerlerine ilişkin önemli bir basın açıklaması yaptı. Valilik, borç taahhütnamesine aykırı kiralama yapan hak sahipleri hakkında işyeri tahsisinin iptal edileceğini duyurdu.

Valilik açıklamasında, depremler sonrasında Yeşilyurt Sanayi Alanı’nda toplam 714 işyerinin inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi. Teslim sürecinde hak sahiplerine imzalatılan Borç Taahhütnamesinin 5’inci maddesinde, borcun tamamen ödenmesine kadar işyerlerinin kiraya verilmemesinin esas alındığı hatırlatıldı.

 

Kiralama Şartları Netleştirildi

Açıklamada, hak sahipliği durumuna göre farklı uygulamalar bulunduğuna dikkat çekildi. Buna göre: Mülk sahibi olmaktan hak kazananlar, borç tamamen ödenene kadar işyerlerini; ana para tutarının 156 aya bölünmesiyle hesaplanan ve her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellenecek tutarı aşmamak kaydıyla kiraya verebilecek.

Kiracı statüsünden hak sahibi olanlar ise, kendilerine teslim edilen işyerlerini ilk 5 yıl boyunca kesinlikle kiraya veremeyecek. Bu sürenin sonunda ise yine belirlenen sınırlamalar çerçevesinde kiralama yapılabilecek.

 

Aykırı Kiralamaya Sert Yaptırım

Borç taahhütnamesine aykırı şekilde kiralama yapıldığının tespiti halinde, yapılan tüm kira sözleşmelerinin kendiliğinden ve tazminatsız olarak feshedileceği, ayrıca ilgili işyerinin tahsisinin iptal edileceği vurgulandı. Borcun tamamen ödenmesi durumunda ise söz konusu sınırlamaların ortadan kalkacağı belirtildi.

 

Şikâyetler Arttı

Valilik, son dönemde kurallara aykırı kiralama yapıldığına yönelik şikâyetlerde artış yaşandığını ifade ederek, bu nedenle gerekli denetimlerin artırılacağını ve taahhütname hükümlerine aykırı işlem yapan hak sahipleri hakkında idari yaptırımların kararlılıkla uygulanacağını bildirdi.

 

Malatya Valiliği, açıklamasını “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleriyle tamamladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.