Hazır GiyiİHKİB Başkanı Paşahan; ektörümüzün Önünü Açacağız

İHKİB Yeni Başkanı Mustafa Paşahan; Seçim Zaferinin Ardından Yaptığı Konuşmada Sektörün Rekabet Gücünün Artırılmasının Temel Hedeflerinden Biri Olduğunu Vurguladı.

Ekonomi Yayın: 12 Nisan 2026 - Pazar - Güncelleme: 12.04.2026 14:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
24 okunma
Google News

İHKİB’in Yeni Başkanı Malatya Pütürgeli İş İnsanı Mustafa Paşahan Oldu

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yeni Başkanı Mustafa Paşahan; Seçim Zaferinin Ardından Yaptığı Konuşmada  Sektörün Rekabet Gücünün Artırılmasının Temel Hedeflerinden Biri Olduğunu Vurguladı. 

 

Yeni Başkan Paşahan “Öncelikli olarak kaybettiğimiz rekabetçiliğimizi geri alıp sektörümüzün değerini artıracağız. İhracatçılarımızın uluslararası rekabet gücünü artıracak her adımı stratejik öncelik olarak görüyoruz. 

 

 

İhracat dünyasının merakla beklediği İHKİB seçimlerini Mustafa Paşahan kazandı.  İki adayın yarıştığı seçimde, Mustafa Paşahan'ın listesi, geçerli 1766 oyun 948'ini alarak yarışı önde tamamladı.

Türkiye genelindeki ihracatçı birliklerinde seçim heyecanı devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlık seçimini de yakından ilgilendiren İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) seçimlerini Mustafa Paşahan kazandı. Böylece Paşahan’ın listesinde yer alan Mustafa Gültepe’nin TİM başkanlık seçimlerinde adaylık için önü açıldı. 

Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşen seçimler büyük heyecanla başladı. Mevcut yönetim başkan yardımcısı olan Paşahan, Timur Bozdemir ile yarıştı. Toplam 1766 üyenin oy kullandığı seçimde Paşahan 948 oy, Bozdemir ise 818 oy aldı. Bu sonuçlara göre İHKİB’in yeni başkanı Mustafa Paşahan oldu.


İHKİB seçimlerinin kazananı Mustafa Paşahan olurken, mevcut TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin seçimlerde tekrar adaylık için önü açıldı.

Seçimin ardından açıklama yapan Paşahan, sektörün rekabet gücünün artırılmasının temel hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. Paşahan, “Öncelikli olarak kaybettiğimiz rekabetçiliğimizi geri alıp sektörümüzün değerini artıracağız. İhracatçılarımızın uluslararası rekabet gücünü artıracak her adımı stratejik öncelik olarak görüyoruz. Yabancılara yapılan satışların İHKİB’e beyan edilmesi şartıyla ihracat olarak sayılmasının yaygınlaştırılması için girişimlerde bulunacağız. Bu uygulama sayesinde ihracatçılarımızın yeşil pasaport hakkından daha fazla yararlanabilmesine katkı sağlayacağız. Amacımız, ihracat yapanı destekleyen, üreteni ödüllendiren, rekabeti kolaylaştıran bir yapıyı güçlendirmektir. Hazır giyim sektörümüzün önünü açmaya, ihracatçımızın yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. Seçimin herkes tarafından beklenen diğer bir noktası Mustafa Gültepe’nin adaylığının resmileşmesi. Paşahan’ın seçimleri kazanması ile birlikte Paşahan’ın listesinde yönetim kurulu başkan yardımcısı olacak olan Mustafa Gültepe de TİM adaylığı için ilk koşulu sağlamış oldu. Sırada ise Türkiye genelindeki hazır giyim ihracatçı birliklerinin oluşturduğu sektör kurulu toplantısı var. Gültepe, burada başkan veya yardımcı seçilmesi halinde resmen TİM başkan adayı olacak. Kulislere göre, sektör kurulundaki üyeler Gültepe’nin başkanlık sürecine tam destek veriyor.

Seçimin ardından EKONOMİ gazetesine değerlendirme yapan Gültepe, “Bugüne kadar birlik ve tam beraberlik içerisinde çalıştık. Aynı şekilde çalışma devam edeceğiz. İkinci dönemimizde Orta Vadeli Program ile beraber ihracatı inşallah her ay çift rakamlı arttırırız. Özellikle üretime daha fazla ağırlık verilmesi noktasında mücadelemizi hep beraber sürdüreceğiz. Önce üretim sonra ihracat gelir. İşimiz üretim, gücümüz ihracat olacak” diye konuştu.

Kaynak- https://www.ekonomigazetesi.com/sektor-haberleri/ihkibin-yeni-baskani-mustafa-pasahan-oldu-gultepenin-tim-yolu-acildi-76438

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.